Путин с историческо решение! Забрана за чиновниците

Рамо за местната автомобилна индустрия

Путин с историческо решение! Забрана за чиновниците | StandartNews.com

Историческо решение обяви руският президент Владимир Путин. Всички руски чиновници трябва да карат автомобили руско производство, заяви Путин на среща с мениджъри на производствени компании. По думите му министерствата и администрацията не трябва да купуват автомобили чуждо производство.

„И всички чиновници в страната трябва да карат наши автомобили. Няма нищо страшно в това, че някъде ще изглежда по-скромно, напротив, дори е добре“, каза Путин. Той подчертава, че бюрокрацията трябва да осъзнае, че е необходимо да се настоява за развитието на местни марки автомобили и други местни продукти.

В началото на юли председателят на Държавната дума Вячеслав Володин призова обществените поръчки за държавни органи и бюджетни институции да се фокусират върху местната автомобилна индустрия.

Същата позиция изрази и заместник-председателят на "Единна Русия" Султан Хамзаев, който поиска държавните служители, особено депутатите, да започнат да използват руски автомобили. Финансовият министър Антон Силуанов заяви, че неговото ведомство е готово да участва първо в закупуването на родни автомобили за държавни нужди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай