Путин развърза кесията. Големи помощи за семействата

Налива милиарди и за ремонт на пътища

Путин развърза кесията. Големи помощи за семействата | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин предложи да се въведат нови помощи за семейства с две или повече деца, като се освободят от данък върху доходите при продажба на апартамент, ако купят нов в рамките на една календарна година. Той съобщи промяната по време на пленарната сесия на XX конгрес на партия "Единна Русия" , предаде РИА Новости .

Държавният глава обясни, че данъкът върху доходите се плаща при продажбата на жилища, които са били собственост по-малко от пет години и тази сума може да бъде значителна за семейството.

„Именно тази сума не е достатъчна, за да може това семейство, когато се раждат следващите деца, да може бързо да си купи ново жилище“, каза Путин.

По-рано Путин предложи да се отделят 30 милиарда рубли за ремонт на пътища в регионите. Той подчерта, че средствата трябва да бъдат насочени през следващите дни, така че регионалните власти да ги използват през лятото и есента, в оптималния период за пътни работи. Президентът добави, че властите ще отделят и 50 милиарда за развитие и модернизация на обществения транспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай