Путин с обръщение към Запада. Кога ще спре войната?

Всички задачи на специалната военна операция ще бъдат решени, каза президентът

Путин с обръщение към Запада. Кога ще спре войната? | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин напомни за себе си като се появи на Петербургския международен икономически форум (SPIEF), за да направи знаково изказване. Той се обърна към елитите на западни страни. И даде знак докога ще продължава военната агресия в Украйна.

Управляващите елити на редица западни страни са в илюзия, вкопчени в сянката на миналото и отричащи променящата се реалност, заяви руският президент.

"Управляващите елити на някои западни държави не искат да забелязват очевидните неща, упорито се вкопчват в сенките на миналото“, каза той, цитиран от БЛИЦ.

"Реалните интереси на гражданите и на бизнеса остават на заден план. Тази реалност неизбежно ще доведе до сериозни социално икономически изменения в недалечна перспектива и смяна на елитите.

ЕС окончателно загуби политическия си суверенитет, а бюрократическият елит действа под чужд диктат, изпълняват каквото им се нареди, причинявайки вреда на собствената си икономика", обясни руският президент.

По неговите думи, западните елити живеят в миналото и третират страните извън "златния милиард" ( б.ред. руски термин за западния свят)  като колонии и хора от втора класа.

"Руската специална военна операция в Украйна е решение на суверенна държава, основана на правото да защитава своята сигурност", каза още руският президент по време на речта си на пленарната сесия.

"В настоящата ситуация, на фона на нарастващите рискове и заплахи за нас, решението на Русия да проведе специална военна операция беше принудително. Трудно, разбира се, но принудително и необходимо. Това е решение на суверенна държава, която има безусловна право, въз основа на Устава на ООН, да защитават своята сигурност“, каза държавният глава.

И заяви: "Всички задачи на специалната военна операция ще бъдат решени, смелостта и героизмът на войниците, консолидацията на обществото ще бъдат ключът към това.

Руските войници защитават правото на Руската федерация на свободно и безопасно развитие, срещу псевдоценности, дехуманизация и деградация.".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай