Путин пак разпъна масата. Над 3 часа разговор с Шолц

Разговорите между двамата политици са преминали в делова атмосфера

Путин пак разпъна масата. Над 3 часа разговор с Шолц | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин пак разпъна масата за преговори. На нея този път седна германският канцлер Олаф Щолц. Разговорът продължи над 3 часа

Атмосферата бе делова, каза Путин на брифинг след срещата. Според него Шолц е настроен да продължи да развива взаимноизгодното и прагматично сътрудничество между Германия и Русия. Путин подчерта, че страната му осигурява повече от две трети от потребностите на Германия от нефт и газ.

„Северен поток 2“ не е политически проект, а има за цел да укрепи енергийната сигурност на Европа. Русия има готовност да продължи и след 2024 г. да доставя газ в Европа през Украйна, ако има търсене”, увери руският президент.

На свой ред Шолц заяви, че по време на разговорите между двамата лидери не е била пропусната нито една тема. Той оцени съобщението за изтегляне на руските войски от границата с Украйна като „добър знак“.

„По-нататъшна ескалация ще доведе до сериозни политически и икономически последици и смятам, че всички са наясно с това”, заяви канцлерът на Германия.

Олаф Шолц пристигна днес на посещение в Москва, за да проведе разговори във връзка с деескалацията на ситуацията около Украйна. Разговорите между двамата политици продължиха повече от 3 часа, припомня БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай