Путин пак проговори. Жестока закана!

Какво още каза руският президент

Путин пак проговори. Жестока закана! | StandartNews.com

Нова закана по телевизията на руския президент Владимир Путин.

Организаторите на този бунт ще бъдат наказани с цялата строгост на закона. Тази криминална дейност цели да се отслаби държавата.

Това заяви в първото си обръщение към нацията след похода на „Вагнер” към Москва руският президент Владимир Путин

От Кремъл руският държавен глава подчерта, че всеки опит за изнудване е обречен на неуспех и че Западът и Киев целят руски войници да се избиват едни други, съобщава Sky News, предаде Нова.

Путин благодари на руснаците за подкрепата, патриотизма и солидарността, проявени след началото на бунта на Евгений Пригожин. Той изказа благодарности и на беларуския президент Александър Лукашенко за мирното разрешаване на ситуацията. „На практика цялото руско общество беше обединено на фона на отговорността да защити своята родина“, посочи руският президент.

И допълни: „Тази гражданска солидарност показа, че всеки шантаж, всеки опит за предизвикване на вътрешни безредици и смут, са обречени на провал“.

Путин благодари и на ръководството на „Вагнер“, което „е взело правилното решение да спре марша към Москва и да предотврати кръвопролитието“. По думите му наемниците на частната военна компания са „патриоти, използвани от организаторите на този бунт“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай