Путин обвини НАТО в отказ от диалог с Москва

Руският лидер изрази надежда, че в крайна сметка ще надделеят здравият разум и желанието за развитие на конструктивни отношения с Русия

Путин обвини НАТО в отказ от диалог с Москва | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин изрази безпокойството си от увеличаването на военната мощ на НАТО в близост до руските граници и обвини Алианса в отказ от диалог с Москва, предаде БНР.

В обръщението си към участниците в деветата Московска конференция по международна сигурност президентът Путин заяви: 

„Не може да не ни безпокои непрекъснатото увеличаване на военния потенциал и инфраструктурата на НАТО в близост до руските граници. Както и това, че Алиансът отказва да разгледа конструктивно нашите предложения за деескалация на напрежението и намаляване на риска от непредвидими инциденти“.

Руският лидер изрази надежда, че в крайна сметка ще надделеят здравият разум и желанието за развитие на конструктивни отношения с Русия.

По думите му политическата воля и готовността за компромиси могат да доведат до положителни резултати. Като нагледен пример той посочи решението на Русия и на Съединените щати да удължат до 2026 г. действието на Договора за намаляване на стратегическите настъпателни оръжия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай