Путин изля яда си върху Навални

Нарекъл го "обикновен подстрекател в интернет"

Путин изля яда си върху Навални | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин е заявил в разговор френския държавен глава Еманюел Макрон, че опозиционният лидер Алексей Навални може сам да е погълнал "новичока", с който е отровен, пише в. "Монд" с позоваване на собствен източник.

Според публикацията Макрон категорично е заявил, че "новичок" не може да е използван от частна структура и че във връзка с това са необходими официални обяснения от страна на Москва. В отговор Путин се изказал презрително за Навални, като го нарекъл "обикновен подстрекател в интернет", който в миналото симулирал неразположение.

Освен това Путин обвинил Навални в незаконни действия, като заявил, че използвал основаната от него организация - Фонд за борба с корупцията, за шантаж срещу руски длъжностни лица и държавни служители.

Владимир Путин оправдал липсата на пълноценно разследване в Русия по случая с отравянето на Навални с това, че резултатите от изследванията, проведени в лаборатории в Германия и Франция не били предоставени на "руски специалисти".

Освен това, руският президент твърдял, че "един от създателите" на "новичок" живее Латвия, без да казва име.

В. "Монд" посочва, че Макрон категорично е отхвърлил тази версия, както и твърдението на Путин, че Навални сам е приел "новичок".

Вестникът не разкрива източниците си, но пояснява, че в официалната информация от Елисейския дворец и от Кремъл за разговора между Макрон и Путин тази тема е отразена само частично.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай