Путин и Си Дзинпин на виртуална среща. Какво се разбраха?

Тясната координация между Русия и Китай е важен фактор на стабилност в международните отношения

Путин и Си Дзинпин на виртуална среща. Какво се разбраха? | StandartNews.com

Тясната координация между Русия и Китай е важен фактор на стабилност в международните отношения. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на преговори чрез видеоконферентна връзка с китайския си колега Си Цзинпин, предаде БНР.

Президентът Путин и председателят Си демонстрираха близките си отношения на фона на водената от Съединените щати и НАТО политиката на възпиране спрямо Русия в Европа и спрямо Китай в Азиатско-тихоокеанския регион.

„Заедно активно работим в Съвета за сигурност на ООН, в Шанхайската организация за сътрудничество, в БРИКС. Съдействаме за формирането на справедлив и основан на международното право световен ред“, каза Путин.

След като редица западни държави обявиха политически бойкот на зимните олимпийски игри в Пекин през февруари догодина, Владимир Путин подчерта, че ще участва в церемонията по откриването и ще се срещне лично със Си Цзинпин.

Путин определи руско-китайските отношения като образец за междудържавно сътрудничество, основано на взаимно уважение и ненамесата във вътрешните работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай