Протестите в Бразилия взеха първата си жертва

Протестите в Бразилия взеха първата си жертва | StandartNews.com

Протестите в Бразилия взеха първата си жертва, предаде РИА „Новости". Починал е 18-годишен младеж от Рибейран Прету, в града други четирима души са сериозно пострадали.

Недоволните бразилци, които протестират, се увеличават. Демонстрации има в повече от 100 града в 200-милионна Бразилия. В Рио де Жанейро броят на протестиращите стигна 300 000. Сериозно сблъсъци между демонстранти и полиция, подобно на протестите в Турция, имаше в Рио де Жанейро, Салвадор, Белем, Кампинас и Форталеза.

В столицата на страната демонстранти се опитаха да нахлуят в президентския дворец, както и да повредят сградата на министерството на външните работи, като я замерваха с камъни. Полицията ги отблъсна с палки и сълзотворен газ.

Заради бунта на бразилците, президентът Дилма Русеф отложи визитата си в Япония. За днес тя е свикала кризисна среща с най-близките си министри, предаде АФП. Медии в Бразилия предават, че властите са „ужасени и шокирани" от атаката на демонстранти срещу министерството на външните работи вчера вечерта.

Протестите започнаха от град Сао Пауло преди около десет дена. Поскъпването на билетите за обществения транспорт бе повод за демонстрации, по-късно те прераснаха в масови антиправителствени протести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай