Протести на имигранти в Милано

Протести на имигранти в Милано | StandartNews.com

Центърът на Милано бе блокиран от имигранти, които протестираха срещу жилищно-битовите условия и дългото чакане на документи за работа, съобщава БГНЕС.

Протестиращите, около 300 на брой, скандираха: "Документи! Документи!". Заради демонстрацията центърът на Милано се оказа напълно блокиран. За да разпръсне митинга, на място пристигна полицейско подразделение за борба с безпорядъка.

Мнозинството от демонстрантите произхождат от Африка. Полицията сега се опитва да ги застави да се върнат във временните си жилища, където те чакат документите си, удостоверяващи самоличността им и разрешаващи им да започнат работа. По данни на италианското външно министерство от началото на годината над 100 хил. имигранти са пристигнали в страната през Средиземно море.

По данни на ООН за първото полугодие на 2015 г. в Европа са пристигнали най-малко 137 хил. имигранти и бежанци. В сравнение с цялата 2014 г. това прави увеличение с 83% на имигрантския поток. Около 1/3 от имигрантите в Италия и Гърция са сирийци, веднага след които по численост се нареждат бежанците от Афганистан и Еритрея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай