Четвъртък,

Професор посочи коя е голямата битка на САЩ

От: Редактор -
4363
Професор посочи коя е голямата битка на САЩ
A
A
A

"Това не е конфликт между Русия и Украйна. Това е конфликт между Русия и САЩ. Ако погледнем по-широко картината, ще видим, че за управляващите в САЩ е ясно, че времето работи срещу тях. Икономически, технически и военно статуквото се променя. Очерта се фактът, че драконът литна и към 2030 година Китай няма да може да бъде спрян.

Китай има по-голям флот от САЩ. Русия се еманципира и излиза от 30-годишно унизително съществуване. Най-опасните светлинки във Вашингтон е еманципацията на Европа". Това заяви в предаването "Не се страхувай!" с Васил Василев по "Евроком" социологът проф. Иво Христов.

Според него стигането до тясно сътрудничество между Германия и Русия е щяло да постави под съмнение господството на САЩ в Евразия.

Той добави, че са били организирани нежни революции в Беларус, а в Украйна – преврат, за да се навреди върху Русия и да се окаже натиск.

Последната черта бяха опитите Украйна да бъде вкарана в НАТО. Това означаваше, че ако бъдат разположени модерни военни инсталации в Харков – полетното време до Москва е 5 минути. Русия щеше да е поставена в положение сама да си направи харакири или да отдалечи тази опасност. САЩ поставиха Русия в ситуация, в която каквото и да направи да сгреши.

Проф. Христов допълни, че целта на САЩ е да отслаби Русия, за да може да притисне по-късно Китай.

Очевидно е, че руското ръководство ще играе докрай. Ръководството на Русия е готово да иде докрай. В Европа няма лидери, които да разбират ситуацията.

Те си позволяваха да наказват страни като Югославия и Афганистан, защото противникът не е противник. За първи път противникът е равен, подчерта тойq цитиран от Факти.бг..


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички