Пригожин се появи. Даде клетва

Пусна неочаквано видео

Пригожин се появи. Даде клетва | StandartNews.com

Предводителят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин неочаквано се появи, за да даде клетва на Беларус. Пригожин изчезна, откакто той и бойците ум се установиха в страната на Лукашенко след неуспешния си поход на преврата срещу Путин.

Видео на Евгений Пригожин, който казва, че ще направи армията на Беларус „по-добра от руската“, се появи в каналите на Telegram, свързани с паравоенната групировка „Вагнер“, съобщи "Нюзуйк".

„Добре дошли, момчета... Добре дошли на беларуска земя“, каза Пригожин.

"Сега това, което се случва на фронта в Украйна, е срам, в който ние не трябва да участваме", каза шефът на "Вагнер" и добави, че докато групата е в Беларус, тя ще превърне беларуската армия "втора армия в света и ако се наложи, ще се застъпи за нея“.

Коментарът намекна за забележки на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, който каза през юни, че руската армия сега е втората най-силна в Украйна.

Миналия месец босът на "Вагнер" и неговите наемници тръгнаха на "поход на справедливостта" към Москва, което доведе до това руският президент Владимир Путин да ги нарече "предатели". При неизвестни обстоятелства беларуският лидер Александър Лукашенко сключи сделка с Пригожин, при която всички обвинения бяха свалени от него и бунтът беше спрян, припомня БГНЕС.

Лидерът на "Вагнер" не се е появявал публично от края на въстанието си.

Той също така помоли своите наемници да отбележат, че Беларус ги посреща „не само като герои, но и като братя“.

Пригожин призова членовете на групировката да се „подготвят“ за повишаване на „нивото си“ и „на нов път, към Африка“.

„И може би ще се върнем към войната в момента, когато сме сигурни, че няма да бъдем принудени да се срамуваме от опита си“, добави Пригожин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай