Приближен на Путин твърди, че Кремъл е в паника

Той тайно се обърнал към западни държави с искане за помощ

Приближен на Путин твърди, че Кремъл е в паника | StandartNews.com

Високопоставен политик от Кремъл тайно се е обърнал към западни държави с искане за помощ за слагане на край на руската инвазия в Украйна. Британският вестник „Мирър” цитира доклади на западни разузнавателни служби, в които се имало думи на приближен на Путин, че Кремъл бил в паника. 

Според доклада на разузнавателните агенции висш представител на режима се е обърнал към ЦРУ зад гърба на Путин с молба да бъде сложен край на инвазията в Украйна. В информацията се твърди още, че висши политици в Москва били много притеснени от санкциите и разпадащата се икономика. Те също били в паника от обстрелите край атомната електроцентрала в Запорожие. „Обстрелът може да повреди АЕЦ-а, но най-вероятно не самия реактор. Той е добре защитен. Има здрав корпус и стоманобетонна обвивка. Може да бъде повредена охладителната му система, в резултат на което е възможна друга доста тежка авария не на ниво Чернобил, а на ниво Фукушима”, изрази притеснението си радиохимикът Борис Жуков.

ООН има капацитета и логистиката да подкрепи мисия на Международната агенция по атомна енергия в АЕЦ „Запорожие”, заяви Стефан Дуйрич, говорител на световната организация

Само седмица след мощните взривове в руска военна база в Крим, днес серия от експлозии имаше и в склад с боеприпаси в село Майское, в северната част на полуострова. Първоначално Москва обяви, че е става въпрос за пожар, а после промени версията. „В настоящия момент, според данните на Министерство на отбраната, причината за днешния инцидент е саботаж. Току-що разбрахме какво се е случило”, каза назначеният от Русия губернатор на Крим Сергей Аксионов. Руските власти на окупирания Крим са евакуирали повече от 3 хиляди души от Майское и Азовка. В същия район приблизително по същото време се е запалила и подстанция, а пожарът е повредил железопътна линия.  

По информация на Нова телевизия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай