Премиер се хвана на телефонна шега

Премиер се хвана на телефонна шега | StandartNews.com

Испанският премиер Мариано Рахой се хвана на телефонна шега, организирана от радиоводещ, съобщи Би Би Си. Той бил успешно излъган, че разговаря по телефона с новия премиер на Каталуня Чарлз Пучдемон.

Водещ от каталунското "Радио Флексбек" се обадил в офиса на премиера Рахой и се представил за служител на новия сепаратистки лидер Пучдемон. Той помолил да го свържат с премиера, тъй като каталунският лидер желае да разговаря с него. От президентската канцелария се съгласили, а репортерът предал слушалката на актьор, представящ се за Пучдемон. Мнимият каталунски лидер попитал премиера дали двамата могат да се срещнат, а Рахой отговорил, че графикът му е много свободен. Помолил събеседника си да му се обади отново в понеделник и да организират среща ден-два след това. След няколко разменени изречения радиоводещият се намесил и съобщил на Рахой, че е жертва на шега. "Това не е много сериозно", казал премиерът, научавайки за измамата. Накрая двамата шегобийци му благодарили за участието и реакцията.

Рахой не е първият държавен лидер, станал жертва на подобна измама. През 1998 г. актьор успешно заблуди бившия британски премиер Тони Блеър, че е тогавашния опозиционен лидер Лиъм Хейг. През 2004 г. пък американски радиоводещ се обади на кубинския лидер Фидел Кастро, преструвайки се на покойния президент на Венецуела Уго Чавес.

Подобни шеги обаче са завършвали и фатално. През декември 2012 г. австралийски радиоводещи се обадиха в болницата, в която бе настанена бременната тогава херцогиня на Кеймбридж Кейт Мидълтън, представяйки се за кралица Елизабет II. Медицинската сестра, която тогава се хвана на измамата, по-късно се самоуби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай