Предотвратиха бомбени атентати в Истанбул

Предотвратиха бомбени атентати в Истанбул | StandartNews.com

Само за ден турската полиция се справи с няколко бомбени атентата в Истанбул, без да се стига до критични ситуации и опасност за гражданите, предаде БНР.

Арестувани са двама предполагаеми членове на марксистка организация преди да извършат нападение в квартала "Кадъкьой" в азиатската част на града. В колата им били открити 5 броя пневматични пушки и 2 пистолета.

Преди ден в три района на Истанбул полицията е открила взривни устройства. В квартал "Фатих" избухна бомба, но не рани никого. Тя е била заложена от неизвестни атентатори край електротрансформатор и е съдържала поразяващи предмети.  

В "Малтепе", на азиатския бряг на Истанбул, в близост до полицейски участък, бил оставен пакет със самоделно взривно устройство, но специалисти го намерили и обезвредили чрез взривяване преди да избухне само.

В района "Султангази", в европейската част на Истанбул, двама маскирани оставили подозрителен пакет на автобусна спирка. Пакетът съдържал газова бутилка с детонатор, а на него било изписано ПКК – инициалите на забранената в Турция Кюрдска работническа партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай