Събота,

Поредна мистериозна смърт на топмениджър в Русия

От: Стандарт -
2535
Поредна мистериозна смърт на топмениджър в Русия
A
A
A

 Пореден топ мениджър загина в Русия при мистериозни обстоятелства.

Близо до остров Руски край Владивосток е загинал директорът на авиационната индустрия на Корпорацията за развитие на Далечния изток и Арктика (КРДВ) Иван Печорин, съобщиха от пресслужбата на организацията.

Погиб директор по авиаотрасли Корпорации развития Дальнего Востока и Арктики

Според руски медии трагедията е станала в събота вечерта, 10 септември, близо до нос Игнатиев. Според официалната версия на руската полиция Печорин е изпаднал от катер, който е порел вълните на залива "Петър Велики" на пълна скорост.

Печорин взе участие в Източния икономически форум, който се проведе във Владивосток от 5 до 8 септември.

Той участва в развитието на авиационната достъпност на Далечния изток, включително поддръжката на пътническия въздушен транспорт, модернизацията на летищната инфраструктура и изграждането на нови писти. Участва в разработването на United Far Eastern Airlines, създадена през 2021 г. на базата на Aurora.

Припомняме, че това не е първата смърт на висши мениджъри и бизнесмени в Русия в последно време.

През януари бе намерен мъртъв 60-годишният Леонид Шулман, а през февруари - 61-годишният Александър Тюляков. И двамата са заемали високи позиции в структурата на Газпром и се твърди, че са се самоубили, оставяйки предсмъртни бележки.

През април бившият вицепрезидент на Газпромбанк Владислав Аваев, дъщеря му и съпругата му бяха намерени мъртви в Москва. Според разследващите, Аваев първо е застрелял семейството си, а след това се е застрелял.

Няколко дни по-късно същият инцидент се случи в Испания, където бившият топ на Новатек Сергей Протосеня, съпругата и дъщеря му бяха намерени мъртви. Полицията разгледа и версията, че Протосеня може да е убил жена си и дъщеря си, а след това да се е самоубил.

През юли в предградията на Санкт Петербург Юрий Воронов, ръководител на транспортната организация Astra Shipping, която се занимаваше с арктически договори за Газпром, беше намерен застрелян.

Наскоро в Москва почина вицепрезидентът на Лукойл Равил Маганов. Според медийни източници 67-годишен топ мениджър е паднал от прозореца на болница. Лукойл отбеляза, че Маганов е починал "след тежко боледуване".

Това е поне шестият смъртен случай от началото на годината, който е свързан с руската нефтена и газова индустрия, пише Блиц.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com