Отново ужас в Москва! Поредна трагедия

Отново с важна фигура в руския бизнес

Отново ужас в Москва! Поредна трагедия | StandartNews.com

Поредицата "Смъртта на чиновника" в Русия получи своето продължение с нов случай - при странни обстоятелства в Москва е загинал ръководителят на катедрата за международно научно и образователно сътрудничество във Висшето училище по индустриална политика и предприемачество Дмитрий Павочка.

Мъжът е загинал при пожар в апартамента му на 17-ия етаж в сграда на Ленински проспект в руската столица. Служители на правоприлагащите органи съобщиха, че преди това покойният е заемал различни длъжности в холдинговата компания "Юкос", "Роскосмос", "Автобанк" и банка "Менатеп", в консултантски и ИТ компании, а също така е работил в Руския университет на дружбата между народите и в Руската академия за национална икономика и публична администрация.

През миналата година имаше доста дълга поредица от странни смъртни случаи (убийства, самоубийства, нещастни случаи), свързани с високопоставени чиновници - често работили за големи корпорации като "Газпром" и "Лукойл".

Междувременно руските власти категоризираха днес независимия новинарски сайт "Медуза" като "нежелателна организация", с което се забранява дейността му в Русия, както и сътрудничеството на руски граждани със сайта или журналистите му, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай