Половинката на Шумахер гони журналистите

Половинката на Шумахер гони журналистите | StandartNews.com

Гренобъл. Съпругата на Михаел Шумахер - Корина, призова за по-голямо уважение към личното пространство на семейството. Тя призова представителите на медиите да напуснат болницата в Гренобъл, където е настанен бившият пилот от Формула 1.

Корина Шумахер помоли журналистите "да оставят лекарите да работят на спокойствие" и поиска подкрепа "в съвместната ни борба с Михаел". "За мен е важно докторите и цялата болница да бъдат оставени да работят спокойно. Моля ви, доверете се на техните съобщения и напуснете клиниката. Моля ви, оставете семейството ми на спокойствие", заяви съпругата на най-успешния пилот в историята на Формула 1.

В последната седмица различни медии пуснаха слухове за влошаване на състоянието на Шумахер, както и информации за тежки последици за здравето му като парализа и загуба на глас и зрение. Нито едно от тези твърдения не е потвърдено от лекуващи германеца. Според последната официална информация състоянието на Шумахер остава стабилно, но критично.

Какво се случи с Шуми?

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер претърпя две мозъчни операции след инцидент със ски и от 29 декември е в изкуствена кома. Състоянието му е стабилно, но остава критично. Днес прокурорът Патрик Куинси, който разследва инцидента в курорта Мерибел, ще даде пресконференция. Разследването иска да разбере дали ограниченията на ски пистите в близост до инцидента са маркирани коректно и дали камъкът, в който се е препънал Шуми, е бил близо до пистата и е изисквал да бъде специално маркиран като опасност. Френските разследващи органи проучват камера, която е била фиксирана за каската му. Различни са версиите с каква скорост се е спускал Шумахер. Стана ясно, че преди да се пребие, легендарният пилот е помогнал на дете на свой приятел. След това той закача камък със ските, удря се в други два, преди да разбие главата си в четвъртия.

Винят курорта Мерибел

Курортът Мерибел носи отговорност за тежкия инцидент с бившия шампион от Формула 1 Михаел Шумахер. Това твърди в интервю за в. Фигаро френският адвокат Едуард Буржен, специалист по делата за телесна повреда.

Специалистът се позовава на Гражданския кодекс, който се отнасят до маркировката и информацията за изграждането на всяка ски писта. Опирайки се на закона, той твърди, че в случай на преминаване през площ, която се намира извън пистата, трябва да има сигнали за опасност под формата на ленти или мрежи. В зависимост от степента на риска предупредителните знаци трябва да са в различни цветове. Снимките от мястото на инцидента показват, че нито един от тези елементи не е на лице, твърди Буржен. Съответно стандартът не е изпълнен, средствата не са били приложени, а знаците и маркировките не отговарят на изискванията. "Ако се придържаме към обективните фактори, Мерибел трябва да бъдат осъдени", добавя адвокатът. Той не изключва възможността между Шумахер и собствениците на пистата да бъде установено споразумение, тъй като автомобилистът е в близки отношения с операторите на ски зоната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай