Покушение срещу кралицата? Арестуваха въоръжен мъж в Уиндзор

По това време Елизабет II е празнувала Рождество със семейството си

Покушение срещу кралицата? Арестуваха въоръжен мъж в Уиндзор | StandartNews.com

Въоръжен мъж е арестуван тази сутрин на територията на замъка Уиндзор, където кралица Елизабет II е празнувала Рождество със семейството си. Мъжът е носел оръжие и се е промъкнал в кралската резиденция, съобщи The Sun.

Кралицата е била в замъка със сина си принц Чарлз и съпругата му Камила, както и с принц Едуард и съпругата му Софи. Замъкът се намира на един час път с кола западно от центъра на Лондон.

Охранителите на замъка са информирали Кралицата за инцидента, а началникът на местната полиция Ребека Миърс по-късно съобщи, че разследването му продължава. Мъжът е бил на 19 години.

„Мъжът е арестуван по подозрение за взлом, посегателство върху защитен обект и притежание на оръжие“, допълни Миърс. „В момента той остава в ареста. Можем да потвърдим, че от момента на влизането на мъжа на територията на Уиндзор той не е влизал в никакви други сгради."

По-рано днес монархът пропусна службата в църквата „Свети Георги“ в Уиндзор. Това е първата Коледа на Кралицата от 73 години насам без съпруга й принц Филип, който почина по-рано тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай