Покъртително! Какво остана от рая на Хаваите

Репортери разкриват ужасяващи съдби

Покъртително! Какво остана от рая на Хаваите | StandartNews.com

Изключителна драма на туристическа дестинация със световна известност.

55 са жертвите на огнения ад на Хавайските острови, а хиляди останаха без дом. Полицията обяви, че около хиляда души са в неизвестност.

Дългата брегова ивица, преди пълна с живот, сега е напълно унищожена. Изпепелени са коли, улици и домове.

„Там долу е имало хотели, бизнес сгради, ресторанти. В далечината се виждат останките, над които все още се извиват пушеци. Във въздуха се носи тежка миризма на дим. А тук, на пристанището, много хора са се опитали да се спасят от огъня“, коментира Марта Келнер – репортер на „Скай Нюз“.

„Чухме експлозии, писъци. Като във филм на ужасите. Три пъти звънях на полицията, казаха, че не могат да стигнат до нас, накрая наредиха – "влизайте във водата". В океана беше страшно. Молех се и си казвах: "нека не умирам днес“, коментира Идрис.

Идрис и съседът му Деймън скачат в океана. Прекарват три часа хванати са за парапета на кея, преди да бъдат спасени от лодка на бреговата охрана.

„Някои са открити в къщите си, под развалините, държащи се за ръце. Огънят обградил къщите им, преди да успеят да избягат“, казва тя.

Условията остават опасни и непредвидими, предупредиха огнеборците.

Ветровете, предизвикани от урагана "Дора", както и ниската влажност на въздуха, са виновни за разрастването на пожарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай