Показаха секундите между радостта и ужаса в "Крокус"

Ето публикацията на руски коментатор

Показаха секундите между радостта и ужаса в "Крокус" | StandartNews.com

На 22 март коментаторът на руския Първи канал Виктор Гусев, заедно със съпругата си, приятел и сина си, беше в Crocus City Hall, когато въоръжени терористи нахлуха в концертната зала. Няколко часа след трагедията коментаторът се свърза и сподели емоционално съобщение.

И днес Гусев публикува лични снимки, направени в тази фатална вечер. На кадрите можете да видите искрената реакция на Виктор и близките му в първите мигове, когато радостта от предстоящия концерт отстъпи място на объркване, а след това и на ужас.

Малко след 20:00 часа в онзи ужасен петък. Жена ми Оля, която прави тази снимка, снимайки ме с приятел и сина му, още не вижда какво започва зад нея.

И това, което ние вече виждаме. 

А преди това, ето, минути по-рано, има забавни снимки на безгрижни хора, които се готвят да слушат концерта на любимата си група“, коментира коментаторът към снимките.

Освен това Гусев благодари на смелото момиче, което помогна на него и няколко дузини други зрители да се евакуират навреме.

„ София Майер ни спаси. Нисък, тъмнокос служител на Crocus първо помогна да блокираме вратите на всички кутии, които вече бяхме започнали да барикадираме с мебели, за да предпазим терористите. И тогава, казвайки: „Следвайте ме!”, тя ни изведе от тесния коридор през дима, под пращенето на стрелба, надолу по стълбите към улицата, единственият път към спасението .

Гусев каза, че Сергей Светлаков, който също беше сред гостите на група "Пикник", поканени на концерта, успя да намери името на София. По-рано комикът разказа подробно за това, което трябваше да изтърпи.

Виктор публикува и снимка на отпечатък от женски крак - според коментатора жените събуват обувките си с висок ток, за да „избягат по-бързо от ада“. „Измъкнахме се, накрая всичко ни е наред, но...“, завърши разказа си коментаторът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай