Подслушване скара властта в Сърбия

Подслушване скара властта в Сърбия  | StandartNews.com

Белград. Подозрения за подслушване скараха президента и премиера на Сърбия.

Държавният глава Томислав Николич не е доволен от работата на премиера Ивица Дачич, който е и министър на вътрешните работи, и смята, че липсата на контрол в МВР е причина за подслушването на телефона му. Дачич от своя страна твърди, че полицията не подслушва президента, предаде в. Сега.

От кабинета на Николич са заявили, че от момента когато се е разбрало за подозренията в подслушване, охраната на президента е увеличена. Никой не може да влезе в президентството с мобилен телефон.

Николич дори е върнал служебния си автомобил и пътува с личен. Според тях президентът нямал съмнения в премиера по принцип, но, когато ставало дума за полицията, имало сериозни проблеми.

Говорителят на правителството на Сърбия Миливое Михайлович заяви, че твърденията на президента Томислав Николич, че е подслушван представляват сериозен сигнал за разузнавателните служби, предаде сръбското електронно издание Прес онлайн, цитирано от Фокус. По думите му ако всеки си върши работата подобен проблем няма да има. Според Михайлович тук става дума за незаконно подслушване.

"Президентът може да е подслушван от мафията, част от службите за сигурност, интересни групировки или чуждестранни служби", заявил Михайлович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай