Почина водачът на Малтийския орден

Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето е издъхнал на 75-годишна възраст

Почина водачът на Малтийския орден | StandartNews.com

В средата на декември 2019 г. Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето посети България и бе приет от президента Румен Радев. Страната ни и орденът отбелязаха 25 години от установяването на дипломатически отношения.

Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето – Велик магистър на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта е починал на 75-годишна възраст. Това бе съобщено на интернет сайта на католическата организация.

Отбелязва се, че Дала Торе е починал след неизлечима болест, диагностицирана преди няколко месеца. Във вторник, 28 април, магистърът е хоспитализиран в критично състояние в клиника в Рим.

„Човечността и дълбоката преданост към благотворителните дейности винаги са вдъхновявали 80-ия велик магистър от Суверенния орден на Малта, който ще бъде запомнен от всички, които са го познавали с неговите човешки качества и сърдечност“, се казва в съобщението.

Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангинето бе избран на длъжността 80-и принц и велик магистър на Ордена на Малта през май 2018 г. Преди това той е изпълнявал задълженията си в Ордена на Малта като лейтенант на Великия магистър. Рицар на ордена Дала Торе става през 1985 година.

Малтийският орден се счита за най-старият рицарски орден в света (основан през 1048 г.). Намира се на територията на Италия и Малта. Орденът се занимава с благотворителни дейности, по-специално предоставя медицински грижи по целия свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай