Плажове в Египет затворени. Зловеща причина

Туристите ужасени

Плажове в Египет затворени. Зловеща причина | StandartNews.com

Египет затвори плажовете около курортния си град Хургада. Причината е зловеща – нападение на акули. Трагедията се случи в петък, когато две жени загинаха в морето, нападнати от акули.

Министерството на околната среда на Египет съобщи, че е сформирана работна група от експерти и представители на Асоциацията за опазване на околната среда, която разследва обстоятелствата около трагедията.

Жертвите са от Австрия и са на 68 години. Те са нападнати от акула, докато плували в курорта Сал Хашиш. Едната от жените е била омъжена за египтянин. След като акулата откъснала единия ѝ крак и ръка, е откарана в болница, където по-късно изпаднала в шок и починала. Видео, публикувано онлайн, показва, че жената е била нападната от акула мако, докато е била близо до брега.

След нападението местните власти затвориха плажовете  в района на инцидента за три дни, за да проучат причините за ужаса.

Нападенията на акули са рядкост в района. Последното е през 2020 г., когато украинско момче губи ръката си, а египетски екскурзовод - крака си, съобщи „Сега”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай