Пиратки убиха 100 индийци (ОБЗОР)

Стотици пострадаха след взрив на религиозен празник в Индия

Пиратки убиха 100 индийци (ОБЗОР) | StandartNews.com

Над 200 души са пострадали в храм по време на религиозен празник

Повече от 100 души загинаха, а над 200 други са били ранени при пожар в индийски храм по време на религиозен празник в събота, съобщи Би Би Си. Огънят избухнал след неразрешено пиротехническо шоу, което трябвало да бъде кулминацията на вечерта в събота.

Стотици поклонници са се намирали в храма в град Паравур, в щата Керала, за да участват в 7-дневен фестивал в чест на богинята Бхадракали. Около 3,30 ч сутринта в неделя местно време в храма започнало пиротехническо състезание, в което различни участници представяли зрелищни номера. При един от номерата обаче фойерверките паднали върху склад с пиратки и избухнал огромен пожар. Една от сградите на храма след това се срутила, погребвайки под руините десетки хора. Къщите наоколо също са неизползваеми и местни жители се оплакаха, че са останали без дом. Жертвите са най-малко 110, а други над 200 поклонници са ранени. Голяма част от пострадалите са с тежки изгаряния и е възможно броят на жертвите да се увеличи.

Местните власти обявиха, че тази година са забранили използването на фойерверки по време на фестивала от съображения за сигурност. Организаторите обаче не се съобразили със забраната и така се стигнало до трагедията. Днес спасителни екипи разчистваха с булдозери района в търсене на оцелели под руините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай