Пет дни по-късно: Спасиха тийнейджър под развалините в Непал

Пет дни по-късно: Спасиха тийнейджър под развалините в Непал | StandartNews.com

Тийнейджър бе спасен, след като оцеля 5 дни под развалините на сграда, срутена от тежкото земетресение, ударило Непал. Природният катаклизъм отне живота на на 5500 души.

Голяма тълпа аплодира спасителите на 15-годишното момче в столицата Катманду. Намереният вече е откаран в болница, съобщава още BBC.

От правителството пък съобщиха, че лошото време бави помощта на откъснатите от света селища след труса. Управляващите търпят доста критика за начина, по който отреагираха след бедствието. Извън столицата селищата разчитат на помощ с хеликоптери, тъй като голяма част от пътищата са блокирани заради свлачища.

Говорител на вътрешното министерство заяви, че хеликоптери натоварени с работници и помощи са готови да излетят, но облаците и дъждовното време пречат на операциите.

В Катманду пък местни спасители и такива от САЩ работили с часове, за да извадят момчето от руините в столицата. Пемба Лама в крайна сметка отворил очи на светло под аплодисментите на събралата се тълпа. Изнесен на носилка, със синя яка за врата, той е откаран в полева болница, ръководена от израелци.

В Непал продължава негодуванието срещу спасителните действия на правителството, тъй като има селища, които все още не са получили никаква помощ. По доклад на ООН над 8 милиона души са засегнати от труса в събота. Близо 70 000 къщи са разрушени. Ранени са най-малко 11 000 души. А броят на жертвите расте всеки ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай