Пет вълшебни градчета по света

Те са малки, тихи и живописни

Пет вълшебни градчета по света | StandartNews.com

Те са малки, тихи и живописни. Уютната атмосфера пленява всеки посетил ги. А със симпатичните си къщи и дворове, жителите на тези места сигурно изкарват и по-поносимо коронакризата.

Халщат е малко градче с под хиляда жители. Разположено е между Залцбург и Грац, на брега на едноименно езеро. Халщат е част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО и важна австрийска туристическа дестинация. 

Байбъри и е едно от най-красивите и застинали във времето места във Великобритания. Най-впечатляваща е алеята Арлингтън Роу, която неслучайно е обявена за национална архитектурна забележителност и защитена зона.

Рибарското градче Марсашлок в Малта е известно с шарените си лодки. Освен с пъстрите си цветове, лодките са интересни и с това, че имат изрисувано традиционното око на Озирис от двете страни на носа. В Марсашлок живеят около 3600 жители.

В селцето Гитхорн в Холандия почти няма пътища. Тук основното средство за придвижване са лодките, защото има канали. Къщите в Гитхорн са разположени на островчета. Връзката между съседите е по дървени мостчета.

Иа е един от градовете на остров Санторини. Тук живеят около 800 души. Градчето е разположено на вулканична скала. По тесните му улички има много магазини. С църквите си със сини куполи, градчето се е превърнало във визитна картичка на острова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай