Песков с ключови думи за изборите в Турция

Русия бе обвинена в намеса

Песков с ключови думи за изборите в Турция | StandartNews.com

Русия отхвърли обвиненията, че се е месила в изборите в Турция, предадоха световните агенции.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви: "Ние категорично не можем да приемем обвиненията в намеса в турските избори. И дума не може да става".

"Изключително сме разочаровани от тези изявления, идващи от турската опозиция", допълни той. Песков добави, че турският опозиционен кандидат за президент Кемал Кълъчдароглу няма да може да представи доказателства за предполагаема руска намеса в изборите, защото такава в действителност не съществува.

Кълъчдароглу заяви вчера, че неговата партия има конкретни доказателства за отговорността на Русия в публикуването на дийфейк онлайн съдържание преди изборите в Турция, които се произвежда утре. Русия и в миналото бе обвинявана, че се бърка в избори в чужбина, включително и в изборите в САЩ, нещо, което тя отрича.

При президентството на Реджеп Тайип Ердоган Турция води балансирана дипломация, откакто Русия нахлу в Украйна. Анкара се противопостави на западните санкции срещу Русия, но има близки връзки освен с Москва и с Киев, които са й съседи в Черно море. Турция изпрати въоръжени дронове за подпомагане на Украйна, припомня Ройтерс, пише БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай