Пенсионерка поръча полицай! Потресаваща схема

Какво разказаха криминалистите

Пенсионерка поръча полицай! Потресаваща схема | StandartNews.com

Възрастна жителка на Краснодар втрещи всички, като поръча убийството на местен районен полицай. Според пресслужбата на Следствения комитет на Краснодарския край, 81-годишната жена изпитвала лична неприязън към детектива - служител на Централния район на Краснодар.

От ведомството съобщиха, че пенсионерката се обърнала към вече осъдени граждани измежду свои познати и им обещала 1 милион рубли за изпълнение на поръчката.

Преди извършването на престъплението полицията разбрала за намеренията на жената и служителите на реда изпратили при нея фиктивни „убийци“.

Разследването установи, че целият план на престъплението е обмислен от клиента до най-малкия детайл. Тя не само каза на изпълнителите местоживеенето на районния полицай, но и разработи схема как да се стигне до дома му.

След като „изпълнили поръчката“, „убийците“ дали на клиента снимка на „жертвата“, но тя не повярвала.

Жената решила да се увери, че не е измамена и отишла да провери дали полицаят е жив. Той не бил на работното място и клиентката решила да даде парите. В този момент тя е арестувана.

Както уточняват в СКР, това не е първият случай на агресия от нейна страна. По-рано тя заплашила и лекарка от Бърза помощ с пушка.

При обиска в дома на жената са открити пушка, боеприпаси, ножове, както и пари в брой в размер на 1,8 милиона рубли.

Сега заподозрената е задържана, срещу нея са образувани наказателни дела по статии за заплаха за убийство, организиране на подготовка за убийство на наемен полицай и незаконен трафик на оръжие, пише Глас Нюз..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай