Първи дебат на привърженици и противници на независимостта на Шотландия

Първи дебат на привърженици и противници на независимостта на Шотландия | StandartNews.com

Глазгоу. Алекс Салмънд и Алистър Дарлинг се сблъскаха в телевизионен дебат в навечерието на референдума за независимост на Шотландия.

Първият министър на Шотландия заяви, че нацията е бил управлявана от партии в Уестминстър партии, за които тя не е гласувала.

Дарлинг, лидер на кампания против излизането на Шотландия от Обединеното кралство, каза, че кампанията за независимост не е успяла да отговори на ключови въпроси.

Привърженици и противници на независимостта на Шотландия се изправиха за първи път в телевизонен дебат във вторник вечер, шест седмици преди историческия референдум за независимост.

Салмънд настоя, че независима Шотландия ще може да изгради по-богато общество. От своя страна Дарлинг заяви, че иска да използва силата на Великобритания, за да направи Шотландия по-силна. Експресна анкета след предаването показа, че Дарлинг е спечелил по-голямата част от аудиторията.

Шотландците ще решат на 18 септември дали да останат част от Обединеното кралство или да скъсат 307-годишния съюз с Англия, припомня Ройтерс. Социологическите проучвания показват, че повечето избиратели ще отхвърлят независимостта, макар че една четвърт още не са решили как ще гласуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай