Първа версия! Пиян турист зад огнения ад

В Румъния започна разследване за корупция

Първа версия! Пиян турист зад огнения ад | StandartNews.com

7 души, сред които 3 деца, са изгорели в къщата за гости в село Тохани в Румъния. Един човек все още е в неизвестност, съобщава observatornews.ro. В момента се правят ДНК експертизи на жертвите, за да бъдат разпознати.

Къщата за гости "Ферма Дачилор" (Фермата на даките) в село Тохани в южния румънски окръг Прахова, е функционира без разрешително за строеж, съобщава Диджи24. Префектът на Прахова Вирджил Нану разпореди проверки във всички къщи за гости в окръга, предаде БЛИЦ. 

От Департамента за извънредни ситуации на Румъния информираха, че през 2019 г. по този обект е извършена "проверка по същество", установени са шест нередности, една от които е отстранена и са издадени шест предупреждения. 

Националната дирекция за борба с корупцията на Румъния започва да разследва работата на курорта, в който се намира изгорялата къща, заради подозрения, свързани с това как обектът се е разминал само с някои предупреждения, въпреки че са били открити сериозни нередности, за които е трябвало да бъдат наложени глоби.

От първите огледи става ясно, че пожарът е избухнал на горния етаж на сградата и има съмнения, че е причинен умишлено, пише вестник “Адевърул”. Единият от туристите, които са отседнали в къщата за гости, е заподозрян за палежа. Става дума за пиян мъж, който се е скарал със съпругата си и след скандал е бил изгонен от къщата. Разглежда се и хипотезата за неизправност в котела на дърва в комплекса.

Корнел Динику, който се представя за собственик на комплекса, но не фигурира в Търговския регистър, разказва в свои минали интервюта, че е сигнализирал за проблеми, свързани с електроснабдяването, поради което се е наложило закупуването на генератори за електричество. “Кандидатствам от около 10 години, все чакам да ни увеличат мощността”, твърди бизнесменът, цитиран от “Адевърул”. 

Според съдебни източници, Динику е крал ток, тъй като не е имал договор за доставка на електричество. 

По случая е образувано производство за непредумишлено убийство. Специалисти от Националния институт по криминалистика ще се включат в разследването, а експерти от Националния институт за научноизследователска и развойна дейност по минна сигурност и противоексплозивна защита пристигнаха на място, за да разследват причината за пожара.

Динику все още не е разпитан тъй като е в шок от смъртта на 9-годишния си син Виктор в пожара. Тялото на детето е извадено последно от овъглените руини. Той се е явил в управлението на полицията в Мизил, придружен от адвоката си, и поискал отсрочка, за да се възстанови от шока от загубата на сина си.

По време на инцидента в къщата е имало 26 души -  Корнел Динику, заедно със семейството и приятелите си. Били се събрали да прекарат Коледа заедно. 

Сред жертвите са още две деца - 11-годишният Петру и 16-годишният Лука. Загинал е и 21-годишният Влад, който е син на Петру Бъичану, ръководител на Главната дирекция за разузнаване на армията. 20-годишната хандбалистка Анка Гаврила (на снимката) е била в къщата без дори родителите ѝ да знаят за това, също не е успяла да се спаси. 

Другите двама загинали са Адриан Матееску на 22 години, Анитей Ницеску и 22 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
6180sweet
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи