Паника в Кабул. Летището окупирано, няма банкомати

Летището в Кабул продължава да бъде окупирано от хиляди афганистанци и чужденци

Паника в Кабул. Летището окупирано, няма банкомати | StandartNews.com

Летището в Кабул продължава да бъде окупирано от хиляди афганистанци и чужденци, искащи да напуснат овладения от талибаните Афганистан. Джихадистите обявиха, че подготвят нова рамка за управление, докато се увеличават информациите за насилие спрямо враговете им в страната.

По-рано през деня в Кабул пристигна един от ключовите проповедници на талибаните Абдул Барадар, който ще участва в изработването на план за управление. Барадар е сред основателите на движението и е заместник на първия му емир - Мохамед Омар. Барадар твърди, че това управление на талибаните ще е различно от фундаменталисткия им режим между 1996 и 2001 година.

Не това показва информация за засилващо се насилие в Афганистан, събрана от "Гардиън". Тя включва мъчения и убийства на мъже от шиитското малцинство Хазара и издирване на сътрудници западните войски.

От Амнести интернешънъл изтъкват, че информацията за насилието е непълна, тъй като мобилните комуникации на много места в страната умишлено са прекъснати от талибаните.Има и други причини за непрекъснатия наплив от искащи да напуснат Афганистан - банките и банкоматите не работят вече седмица, а в момента за афганистанците е невъзможно да получат и пари от чужбина.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай