Паника в Кабул, бягат към самолетите

Хаосът в Афганистан е пълен.

Паника в Кабул, бягат към самолетите | StandartNews.com

Преходът от демократично управление към ислямистки режим е шок за хората, които започнаха да свикват с предимствата на демокрацията като даденост и сега не могат да повярват колко бързо всичко рухна след изтеглянето на НАТО.

Много афганистанци също се опитват да напуснат страната. Хаос се породи на летището в Кабул, тъй като американските войски продължиха да стрелят във въздуха.

"Минахме и видяхме, че големите стъклени врати между гейта и самолетите са счупени. Хората хукнаха към последния самолет. Изглежда, че първият самолет, който беше наш, беше запълнен от служители и излетя, и имаше втори полет, на който хората започнаха да се качват. По-скоро почти се тъпчеха. Върнахме се назад и видяхме много пътници, които просто седяха под самолета близо до пистата. Хората бяха шокирани и не знаеха какво да правят, тичайки от един самолет до друг", казаха местни хора.. 

Една жителка на Кабул, студентката Айша Хурам е написала в Twitter, че се е събудила днес от викове и стрелба пред прага на дома си. Тя казва, че хората, представящи се като бойци на моджахедините, "са обикаляли от дом на дом и са взимали колите и вещите на хората", но избягали, когато чули, че талибанските войски наближават, съобщава Би Би Си

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай