Пак пожар в Гърция, евакуират хора, спират магистрала

Огънят е раздухван от силни ветрове

Пак пожар в Гърция, евакуират хора, спират магистрала | StandartNews.com

Нов голям пожар избухна край Вилия, северозападно от Атина, където през миналата седмица горя голям пожар в продължение на шест дни, опустошавайки части от девствена борова гора. Това съобщи гръцката противопожарна в ново съобщение, пише Фокус, позовавайки се на електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Малко след 13.00 часа властите издадоха заповед за евакуация на Вилия, тъй като пламъците се доближиха до населеното място.Петдесет пожарникари с 20 превозни средства и два пеши отряда, заедно с шест хеликоптера и пет самолета действат в района.

Новият пожар, локализиран в района на Каза, се раздухва от силни ветрове. Полицията е спряла движението по магистрала Елефсина-Тивон край Вилия, по посока Тива.

Заместник -губернаторът на Западна Атика Лефтерис Космопулос каза пред телевизия Skai, че пламъците образуват фронт от най -малко 1,5 км, горящ в гъсти гори.

Междувременно сили от 46 пожарникари с 20 противопожарни автомобила, пешеходно звено и водоспускащи самолети продължиха да гасят друг пожар в южната част на остров Евбея, който избухна също в понеделник.

Противопожарната служба заяви, че пожарът е до голяма степен овладян, но не напълно.

На жителите в населените места Мармари и Кокини е било казано да се евакуират с кораб на бреговата охрана, частна лодка и два пътнически кораба в готовност в Мармари, в случай на необходимост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай