Отровен цинизъм! Заканата на Медведев

Какво предупреди, без да му мигне окото

Отровен цинизъм! Заканата на Медведев | StandartNews.com

Поредното екстремно изказване на висш руски политик.ПУкрайна и други държави в Източна Европа може да бъдат подложени на удари по атомни централни и ядрени обекти, предупреди заместник-председателят на Съвета по сигурността на Русия Дмитрий Медведев.

Причината за публикацията му в "Телеграм", в която се отправят заплахите, са твърденията в смятания за свързан с властта канал Mash за опити за атаки срещу атомна електроцентрала в Русия с британски ракети Storm Shadow=

Тези данни не са потвърдени от нито една независима руска или международна медия и агенция, регионалните власти в двете области в района, Смоленска и Калужка, не са правили подобни съобщения.

Медведев, бивш президент и премиер на Русия, обаче заявява, че "ако се потвърди опитът за атака с натовски ракети срещу Смоленската АЕЦ, е нужно да се разгледа сценарий на еновременен руски удар по Южноукраинската АЕЦ (Николаевска област - бел. ред.), Ровенската АЕЦ (Северозападна Украйна, край Ривне/Ровно - бел. ред.) и Хмелницката АЕЦ, а също и по ядрени обекти в Източна Европа. Вече няма от какво да се стесняваме."

Хмелницката АЕЦ в Западна Украйна е същата, за която миналата седмица в България отново бе отправено предложение да бъдат предоставени реакторите за неизградената АЕЦ "Белене" дни преди посещението на президента Володимир Зеленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай