Отново пробив в охраната на Обама

Отново пробив в охраната на Обама | StandartNews.com

Вашингтон. "Сикрет сървиз" отново е допуснала пробив в сигурността, след като самозванец се озова на представителна вечеря с реч на Барак Обама. Според агенция "Блумбърг" инцидентът станал на 27 септември в столичния конгресен център "Уолтър Вашингтон". Неканеният мъж проникнал зад кулисите на сцената, представяйки се за конгресмена Доналд Пейн-младши от щата Ню Джърси.

Служител на Белия дом заявил, че мъжът не е този, за когото се представя, а друг служител го помолил да напусне центъра. Мнимият конгресмен напуснал сградата и не е бил арестуван. Брайън Лири, представителят на службата за охрана на президента, увери, че служителите й проверили всички посетители на събитието. "Този мъж е минал през охраната и бил изцяло проверен", твърди Лири.

Издънките на Сикрет сървиз

Директорът на "Сикрет сървиз" - службата, която пази президента на САЩ - Джулия Пиърсън, бе принудена да подаде оставка заради най-големия пробив в сигурността в историята на Белия дом. Той бе предшестван от друг провал, след като агенти допуснаха Обама да пътува в асансьор с въоръжен бивш затворник.

30 септември 2014 г.: Пиърсън (на снимката) е изслушвана в Конгреса в Капитолия по темата: Нарушен периметър на Белия дом: нови притеснения около "Сикрет сървиз".

Големите пробиви в сигурността

19 септември 2014 г.: Омар Гонсалес (вляво) прескача оградата на Белия дом, пробягва моравата, преодолявайки агент на "Сикрет сървиз", и преминава около 40 м в Източната зала (често използвана за приеми на президента), преди да бъде обезвреден от охраната.

16 септември: "Сикрет сървиз" пропуска частен въоръжен охранител - с три предишни присъди за нападение и побой, да се вози в един асансьор заедно с Обама в Атланта.

7 август: Дете се промушва през решетките на оградата около Белия дом, принуждавайки агенти да пълзят и катерят, за да го хванат. Агент на "Сикрет сървиз" се шегува: "Ще го изчакаме да се научи да говори, за да го разпитаме".

23 март: Агент на "Сикрет сървиз" е засечен пиян в зала в хотел в Амстердам, където помагал за приготовленията за предстояща визита на президента. Трима агенти са изпратени засрамени у дома.

11 април 2012 г.: Над 10 агенти на "Сикрет сървиз" в Картахена, Колумбия - трима от тях подготвящи пристигането на Обама за среща на върха - са хванати от местната полиция да си поръчват проститутки. Десет агенти подават оставка или са уволнени.

11 ноември 2011 г.: Оскар Ортега-Ернандес открива огън по Белия дом с полуавтоматична пушка. Охраната останала с грешно впечатление, че изстрелите са между враждуващи улични банди. Четири дни по-късно чистачка открива седем дупки от куршуми по стените.

24 ноември 2009 г.: Двойка прониква в Белия дом за вечеря с премиера на Индия. Тарек и Мишел Салахи се здрависват с Обама и дори позират за снимка. Двойката участва в различни тв риалити програми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай