Отложиха втория тур на изборите в Иран

Според най-нови данни броят на заразените в Иран е 12 729

Отложиха втория тур на изборите в Иран | StandartNews.com

Отложиха за неопределен срок втория тур на изборите за меджлис (парламент) в Иран заради разпространението на Covid-19 в страната. Това съобщи в ефира на телевизионния канал „Ал Джазира“ представител на Съвета на стражите на конституцията. Той каза, че вторият тур на парламентарните избори в Иран, който трябваше да се проведе на 17 април, е отложен заради коронавируса.

Един от членовете на Съвета на експертите на Иран е с COVID-19. Тестът за коронавирус на Хашем Батхай е дал положителен резултат, съобщи БТА, като цитира агенция ИЛНА. Духовникът е настанен в болница в град Кум.Министерството на здравеопазването на Иран съобщи на 19 февруари за първите случаи на заразени с новия коронавирус и те бяха именно в град Кум.

Съветът на експертите е държавен орган в Иран, в който влизат 88 авторитетни богослови. В неговите задължения е избирането на ръководител и духовен лидер на страната. Освен това съветът има задачата да разработва поправки в конституцията и да излиза с решения за оставка на ръководителя на Иран в случаите, предвидени от конституцията, уточнява ТАСС.

Според най-нови данни броят на заразените в Иран е 12 729, а от тях са починали най-малко 611 души.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай