Откачени антиваксъри търсят Менгеле в Израел

Към лекари, които насърчават хората да се ваксинират

Откачени антиваксъри търсят Менгеле в Израел | StandartNews.com

Израелската медицинска асоциация призова за разследване на заплахи и подстрекаване от страна на активаксъри към лекари, които работят за насърчаване на хората да се ваксинират, информира "Таймс ъв Израел".

Преди ден бе разкрито, че професор Галия Рахав, член на комисия към Министерството на здравеопазването, която съветва за ваксините, е получила съобщения със заплахи от антиваксъри.

"Галия, надявам се и с нетърпение чакам деня, в който Бог ще те прибере", пише на едно от съобщенията, а на друго е описвана като "бъдещия съсед на Хитлер в ада".

Министерството на здравеопазването на Израел осъди съобщенията като "позорни".

Томер Лотан от ведомството коментира, че заплахите са скандални.

"Това е опасна червена линия, която не трябва да бъде прекрачвана", подчерта представителят.

Лекарите са сравнявани с нацистите. Епидемиологът Хагай Левин заяви пред Канал 12, че е получил телефонни обаждания и коментари онлайн, в които той е сравняван с нацисткия военнопрестъпник Йозеф Менгеле, който е правил експерименти върху хора.

"Аз съм от семейство с оцелели при Холокоста и определено е много неприятно, когато ми казват, че "ти си по-лош от Менгеле", оплака се Левин. По думите му заплахите са отправяни не само от антиваксъри, но и други групи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай