Отиде си икона на италианското кино

Имала е връзка и с голям режисьор

Отиде си икона на италианското кино | StandartNews.com

Италианското кино се прости с една от иконите си.

Sofia24.bg ще ви разкаже за музата на Федерико Фелини - Сандра Мило. Тя почина на 90-годишна възраст в дома си в Рим на 29 януари, предаде Асошиейтед прес, като цитира семейството й. Мило е родена през 1933 година в Тунис и прави своя филмов дебют през 1955 г. заедно с Алберто Сорди в "Ергенът“.
 

След като се омъжва, тя прекъсва  актьорската си кариера. Докато не бъде открита от Фелини, тя участва предимно в комедии и мелодрами. Фелини я убеждава да се върне в професията и да поеме ролята на секси любовницата Карла срещу Марчело Мастрояни в "8½". Филмът, който спечели всеобщо признание и "Оскар", не успя да промени общественото възприятие за нея и въпреки че беше избрана за "Жулиета на духовете", повечето от следващите й начинания бяха второкласни филми.

Сандра Мило прави пробив в киното с филма "Генерал Дела Ровере" от 1959 г.  По-късно Фелини я поставя редом до собствената си съпруга - Джулиета Мазина, във филма "Жулиета на духовете". Тя спечели Nastro d'Argento за най-добра актриса в поддържаща роля за ролите си в "8½" на Федерико Фелини и Жулиета от духовете.

"8½" e италианско-френски филм от 1963 година, в който участват Марчело Мастрояни, Клаудия Кардинале, Анук Еме, Сандра Мило, Росела Фалк и Барбара Стийл.

В средата на 1960 г. Сандра Мило беше водеща на телевизионна програма в Рим.

Тя отново се оттегли от актьорството през 1968 г., само за да се завърне отново през 1979 г., като ролите й се изместиха от тази на изкусителката към по-суровите жени на средна възраст. През 2006–2007 г. тя прави турне в Италия с театралната адаптация на "8 жени".

Мило се омъжва за Морис Ергас, от когото има дъщеря Дебора, а по-късно се омъжва за Отавио Де Лолис, от когото има две деца - Чиро и Аззура. Мило разказва за 17-годишната й тайна любов с Фелини в книгата си "Скъпи Федерико"

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи