Освободиха от длъжност Стелиос Ставридис

Освободиха от длъжност Стелиос Ставридис | StandartNews.com

Атина. Освободиха от длъжност ръководителя на агенцията по приватизация на Гърция Стелиос Ставридис. Това стана след като местна медия обяви, че той е пътувал на частния самолет на бизнесмен, който наскоро бил закупил държавна компания. Това пише вестник „Заман".

Ставридис е втори ръководител на агенцията, на който му се налага да напусне в рамките само на шест месеца. Този факт поражда съмнения около гръцката програма за приватизация. Тя е важна ключова от международния спасителен план за страната.

„Министърът на финансите Янис Стурнарас поиска оставката на председателя на Гръцкия фонд за развитие на републиканските активи, Стелиос Ставридис". Това каза представител на гръцкото министерство на финансите, който пожела да бъде запазена неговата анонимност.

Причината за оставката е доклад, в който пише, че Ставридис е пътувал на частния самолет на корабния магнат Димитрис Мелисанидис, сочи източникът. Това е станало след като бизнесменът финализирал сделка на стойност 625 милиона евро.

„Стандарт нюз" припомня, че по-рано днес финансовият министър на Гърция Янис Стурнарас поиска Ставридис да подаде оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай