Освободиха осъден на смърт затворник след 25 г. решетки

Освободиха осъден на смърт затворник след 25 г. решетки | StandartNews.com

Луизиана. Затворник, прекарал 25 години зад решетките в очакване на смъртна присъда, беше освободен от затвора в американския щат Луизиана, съобщи Би Би Си.

 

64-годишният Глен Форд е бил признат за виновен през 1984 г. за убийството на бижутер, при когото е работил.

 

От август 1988 г. той очаквал изпълнението на смъртната си присъда, въпреки че винаги е отричал да е извършил убийството.

 

Окръжният съдия отмени в понеделник присъдата на Форд , след като излезе нова информация, според която той не е присъствал и не е замесен в убийството на бижутера.

 

След излизането от затвора той призна, че е загубил близо 30 години от живота си, които никога не може да върне. "Когато ме арестуваха синът ми беше бебе, а сега вече той има бебета", призна с оскърбление той.

 

"Много сме доволни да видим Глен Форд най-накрая освободен . Благодарни сме, че прокуратурата и съдът взеха това решение", казаха адвокатите на Форд.

 

Според тях делото е било водено с противоконституционно потискане на доказателства.

 

В Луизиана има 85 души, които очакват изпълнението на смъртните си присъди. Законът в щата дава право на тези, които са изтърпели определен срок, но после са били оправдани и освободени, да получат обезщетение, което варира от 25 000 до 250 000 долара на година, плюс до 80 000 долара за пропуснати "възможности за живот".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай