Събота,

Островът реши за Чарлз! Присъдата

От: Редактор -
2120
Островът реши за Чарлз! Присъдата
A
A
A

Много интересно проучване на Острова даде актуалното отношение на британците към Чарлз III.

Във Великобритания, в седмицата на коронацията на Чарлз III, ново проучване показва засилваща се подкрепа за него след като 62% от анкетираните са заявили, че смятат, че той ще бъде добър крал, пише БНР.

Съмненията за това дали Чарлз III ще бъде добър за монархията се разсеяха след като популярността му се увеличи след смъртта на неговата майка през есента, пише "Таймс" тази сутрин. Вестникът се позовава на ново проучване на YouGov, според което 62 на сто от анкетираните са на мнение, че той ще бъде добър монарх.

Това контрастира доста рязко с данните от подобно проучване през март, когато този процент бе едва 39 на сто.

Проучването на YouGov идва само дни преди коронацията на Чарлз Трети, която е в събота, 6-и май и Бъкингамският дворец потвърди, че за събитието в Уестминстърското абатство са поканени повече от 2 200 гости, сред които представители на 203 държави, включително 100 държавни глави.

Интересен момент в новата анкета е и този, че 60% от хората са заявили, че са за конституционна монархия и само 26% смятат, че тя трябва да бъде заменена с избиран от народа държавен глава. Най-висока е подкрепата сред британците над 65 години – 78%, в сравнение с 32% във възрастовата група от 18 до 24 години.

Най-популярни от кралското семейство обаче са принцът и принцесата на Уелс - Уилям и Кейт, които се радват на 73% и 71% одобрение респективно.

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com