Остров мечта готви голяма тесла за туристите! Причината

Какво решение се взе от местните власти

Остров мечта готви голяма тесла за туристите! Причината | StandartNews.com

Остров мечта прави сериозна промяна от следващата година, засягаща туристите.

От началото на следващата година чуждестранните посетители на остров Бали в Индонезия ще трябва да заплатят входна такса от 10 долара на човек, съобщи туристическата служба на острова. Тази такса ще се използва за финансиране на програми за опазване на околната среда и местната култура на Бали, известен с храмовете си, плажовете и оризовите полета, цитира БТА.

Чуждестранните туристи ще заплащат таксата на служителите на летището или пристанището при пристигането си на Бали. След плащането ще получават разписка и стикер, които трябва да задържат до напускането на острова.

Броят на чуждестранните туристи на Бали се снижи значително през последните години поради пандемията от COVID-19. През 2019 година островът посрещна над 6,2 милиона посетители от чужбина, но през 2020 година този брой спадна до 1 милион, а през първата половина на 2021 година намаля до по-малко от 100 000, според официални данни.

Въвеждането на входната такса се очаква да допринесе за подобряване на качеството на туризма на Бали и за насърчаване на устойчивото развитие на острова. От Туристическата служба на провинция Бали се изразява надежда, че островът ще се превърне в дестинация, привличаща качествени туристи, които уважават местната култура и околната среда.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай