Осъдиха остро нападението над руското посолство

32 души са задържани по време на безредиците във Варшава

Осъдиха остро нападението над руското посолство | StandartNews.com

Варшава. Полското министерство на външните работи осъди остро нападението, което националисти от страната извършиха над руското посолство във Варшава. Това съобщава „Гласът на Русия".

„Няма извинение за заплашителните действия и хулиганството. Осъждаме това нарушение на Виенската конвенция", каза говорителят министерството, цитиран от "Фокус".

Трима души, които са участвали във вандалските прояви над посолство, са били заловени от полицията, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на говорителя на полицията.

Той уточнява, че вследствие на безредиците във Варшава са задържани 32 души. Трима от тях са се опитали да се изкачат по оградата на руското посолство, хвърляли са димки на територията на представителството и са запалили кабината на охраната.

В рамките на няколко дни ще им бъдат повдигнати обвинения.

Полският посланик в Москва е повикан в руското външно министерство във връзка с инцидента, съобщи РИА Новости, позовавайки се на съобщение от дипломатическото ведомство. „Във връзка с вчерашните безредици по отношение на руското посолство във Варшава, полският посланик е привикан във Външно министерство", пише още в съобщението.

Стандарт Нюз напомня, че в понеделник полски националисти са нападнаха сградата на руското посолство във Варшава. Те хвърляха сигнални ракети, бутилки и други предмети, а полицията използвала водни оръдия, за да ги разпръсне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай