"Ориент Експрес" с нов аналог в Европа. Какви са възможностите на европейските железници

Уникални маршрути в Черна Гора

"Ориент Експрес" с нов аналог в Европа. Какви са възможностите на европейските железници | StandartNews.com

Започва сътрудничество на железопътната администрация на Черна гора с ключови институции и чуждестранни партньори за въвеждане на ново съдържание в туристическата оферта на страната, съобщи телевизия Вести.

Целта е да бъде активиран потенциалът на железопътния маршрут в Черна гора, който със своята привлекателност, туристически атракции и национални паркове заслужава по-добрата съдба на популярните железници в Европа. Като първа стъпка през през септември в Черна гора, освен многобройните германски туристи, пристигнаха гости от Унгария и Швейцария със специални влакове, привлечени от зрелищния маршут на Белград-Барската железница, особено в участъка между Бар и Колашин, както и от чара на пътуването с влак.

За първи път пътнически композиции и вагон ресторанти като швейцарските “Train Bleu” и “Prestige Continental Express", както и “Continental Classic Express” на унгарската компания “Continental Railway Solution”, бяха забелязани по железопътната мрежа на Черна гора. Унгарската компания е завила интерес да има редовна едноседмична линия по маршрута Будапеща-Бар от пролетта на 2024 г. Тези посещения, макар и в самия край на туристическия сезон, бяха много успешни, отбеляза пред медиите Марко Бертанджоли, президент на Борда на директорите на "Железопътен транспорт на Черна гора" АД, Подгорица. 

Крайната цел е възможност за пътуване в стил “Ориент Експрес” из красивата адриатическа държава, която предлага не само популярни морски дестинации, но и живописни планински гледки и речни каньони, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай