Орбан повиши градуса на риториката срещу ЕС

Унгарското правителство засилва кампанията срещу ръководството на Европейския съюз и повтори обвиненията към Брюксел, че работи в подкрепа на масовата миграция към Европа...

Орбан повиши градуса на риториката срещу ЕС | StandartNews.com

Унгарското правителство засилва кампанията срещу ръководството на Европейския съюз и повтори обвиненията към Брюксел, че работи в подкрепа на масовата миграция към Стария континент, предаде АП.

Говорителят на кабинета Золтан Ковач заяви днес, че гражданите ще получат писмо от премиера Виктор Орбан с обяснения за имиграционните усилия на ЕС, на които Будапеща се противопоставя.

Лидери на ЕС и европейски политици, сред които германската канцлерка Ангела Меркел, отхвърлиха унгарската кампания, която бе започната миналата седмица с билбордове и телевизионни и печатни реклами.

Офисът на ЕК в Будапеща публикува детайлно опровержение на твърденията на Орбан и отрече да е намалявана финансовата помощ за страните, които не искат да приемат имигранти.

Поредната информационна кампания на Унгария е насочена в частност срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и финансиста милиардер Джордж Сорос. Властите в страната обвиняват двамата, че прокарват план за миграция, който застрашава сигурността на Унгария.

Според кабинета в Будапеща Юнкер и Сорос - отдавнашен враг на Орбан, искат да наложат задължителни квоти за разселването на бежанци, да отслабят правата на страните членки да защитават границите си и да облекчат бежанците, които имат мигрантски визи.

Говорителят на Еврокомисията Маргаритис Схинас опроверга твърденията, като ги нарече „фалшиви новини“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай