Олимпиадата в Париж е на път да започне. Ето как

Президентът на визита

Олимпиадата в Париж е на път да започне. Ето как | StandartNews.com

 

Ключовете за Селището за спортисти на Олимпийските игри в Париж бяха официално предадени на организаторите на събитието, след като президентът Еманюел Макрон посети мястото в четвъртък. Селището с площ 520 дка, разположено на север от столицата, ще приеме около 14 500 спортисти и техния персонал, преди да посрещне 9 000 души за параолимпийските игри.

След Игрите то ще бъде превърнато в екологичен квартал, от който ще се възползват 6 000 жители. В него ще има две училища, хотел, обществен парк, магазини и офиси, както и озеленени площи за пешеходци и безмоторни превозни средства.

Главният изпълнителен директор на организационния комитет за Игрите SOLIDEO Никола Феран връчи символичен ключ от селището на президента на Париж 2024 Тони Естанже, с което официално приключиха седемгодишните приготовления, откакто френската столица получи правото да организира Олимпийските игри.

На откриването присъстваха кметът на Париж Ан Идалго, представители на местната власт и министърът на спорта Амели Оудеа-Кастера. "Гордеем се с работата, която свършихте, в рамките на бюджета и в срок", каза Макрон на работниците на обекта.

"Нашите спортисти ще могат да изживеят Игрите в най-добрите условия, а вие допринесохте за промяната на живота на жителите на района. Вие сте част от едно приключение, което ще отбележи нашия век", допълни той.

Макрон определи Франция като "нация на строителите". "Това, което беше направено навреме и в рамките на бюджета, докато финализираме реконструкцията на Нотр Дам, е нищо друго освен забележително", каза държавният глава.

Катедралата Нотр Дам ще отвори врати за религиозни служби и за обществеността на 8 декември тази година, след като беше обновена след опустошителния пожар през 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Емил
преди 1 месец

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи