Оланд: Доставката на "Мистрал" за Русия зависи само от споразумението от Минск

Оланд: Доставката на "Мистрал" за Русия зависи само от споразумението от Минск | StandartNews.com

Въпросът дали Франция ще достави на Русия поръчаните двата кораба "Мистрал" зависи единствено от изпълнението на споразуменията за Украйна, сключени през септември в Минск. Това каза френският президент Франсоа Оланд, цитиран от вестник "Фигаро".

Думите на Оланд идват от негово изказване пред журналисти в самолета, с който се завръщали от Москова в Париж.

"Доставката на корабите "Мистрал" на Русия е свързана с изпълнението на споразуменията от Минск и само с тях", обяснява Оланд и изтъква, че Путин не е повдигал въпроса по време на срещата им.

"Аз не задавах въпроси, а и президентът (на Франция) не каза нищо по този въпрос", признава от своя страна руският президент Владимир Путин пред журналисти.

"Предпоставката за нас е, че договорът ще бъде изпълнен", каза руският лидер и изтъкна, че ако това не стане, Франция ще върне заплатените й пари.

"Нещата постепенно напредват. По украинския въпрос обаче свикнахме вече да виждаме някакъв напредък, но после и връщане назад. Затова не е изключено в близките дни да останем разочаровани от събитията, както е ставало вече неведнъж", е съобщил Оланд пред "Фигаро" след разговорите си с руския държавен глава.

Припомняме, че срещата между Оланд и Путин се състоя тази събота в Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай