Огромна гавра! Как хванаха френски топ политик

Докъде ще стигне обвинението

Огромна гавра! Как хванаха френски топ политик | StandartNews.com

Известен френски политик е изправен пред сериозно унижение.

Френски сенатор е бил арестуван по подозрение, че е упоил член на парламента с цел изнасилване. 66-годишният Жоел Герийо, дясноцентристки политик от партията Les Indépendants, е бил арестуван тази седмица в дома си в Париж, който е бил претърсен заедно с офиса му, предаде Нова тв.

От френската прокуратура съобщиха за АФП, че Герийо, сенатор от Лоар-Атлантик, е бил разпитан за "прилагане върху лице, без негово знание, на вещество, което може да промени разсъдъка му или контрола върху действията му, за да извърши изнасилване или сексуално посегателство". Предполагаемият инцидент е станал на 14 ноември.

Жената, подала жалбата в полицията, е член на долната камара на парламента - Националното събрание. В съобщението не се споменава нейното име, а прокуратурата не е дала никаква информация за нея.

Твърди се, че жената се е разболяла, след като е пила от чаша в дома на Герийо. Тя не е във връзка със сенатора. Прокурорите заявиха, че медицинските изследвания на жената са показали наличие на екстази. При претърсването на дома на сенатора е открито екстази. Герийо, банкер, е избран за член на Сената през 2011 г. и е заместник-председател на Комисията по външни работи, отбрана и въоръжени сили.

Адвокатът му Реми-Пиер Драй заяви: "Ние сме много далеч от непристойното тълкуване, което може да бъде изведено от първите медийни статии".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Боря
преди 5 месеца

Дърт извратен ненормалник!

Откажи