Огромен скандал! Кого иска да беси руското посолство в UK

Атака срещу украинските доброволци от "Азов"

Огромен скандал! Кого иска да беси руското посолство в UK | StandartNews.com

Посолството на Руската федерация в Обединеното кралство публикува скандален пост в социалните мрежи, в който призовава украински военнопленници да бъдат обесени.

Руското посолство в Обединеното кралство написа в Туитър, че украинските военнопленници "заслужават екзекуция, но смърт не чрез разстрел, а чрез обесване, защото не са истински войници. Те заслужават унизителна смърт", предаде Business Insider.

Туитър скри съдържанието с аргумента, че нарушава правилата на социалната мрежа, свързани с езика на омразата. Постът обаче не беше свален от Туитър, а само скрит. Призивът на руското посолство в Лондон се отнася до военнопленниците от полка „Азов“ - доброволчески отряд, формиран от десни украински националисти, които са интегрирани в националната гвардия на страната от 2014 г., когато Русия анексира Крим.

Съобщението на руските дипломати беше публикувано в деня, в който бе съобщено, че повече от 50 военнопленници от полка са загинали при нападение срещу затворническия лагер в Оленовка в окупирания от Русия регион Донбас. Русия и Украйна се обвиняват взаимно за удара. Киев посочи, че Русия е терористична държава, извършваща военни престъпления, и трябва да бъде призната от международната общност като такава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай